Nordic Photo Event 2010

Written by Bjørnar Nygård on . Posted in Workshops

Fra 21-25 september deltok jeg på Nordic Photo Event på Gulen Dive Resort for å lære mer om undervannsfoto.

Tirsdag 21. september dukket alle 15 deltakerne opp og var klar for en spennende uke med variert dykking og forelesninger om undervanns fotografering. Noen av oss fikk også tatt ett par dykk på hus-revet før tirsdagen var over.

Workshopen startet på onsdagen med dykk på tvilling vrakene Fernedale og Parat og avsluttet på grunnen rundt "Seglsteinen" vrakene ligger ved. Deretter fulgte første del av forelesningene til Alex Mustard om bruken av blits belysning, naturlig lys og kombinering av disse, denne forelesningen ble etter fulgt av en båttur til "Stingray City" for noen og dykking på hus-revet for de som allerede hadde vært på båt tur. Dagen ble avsluttet med andre del av Alex's forelesning om bruken av blitser.

Etter denne dagen var løpet lagt for resten uken med to båt dykk til forskjellige destinasjoner  og dykking på "hus revet" og med forelesninger mellom og etter dykkene av Alex Mustard.

På torsdagen fikk jeg meg en tur på vraket "DS Frankenwald" og vraket "MS Bandak", begge to er flotte vrak med mange foto muligheter. Det ble med disse to dykke på meg denne dagen da jeg uheldigvis hadde glemt å ta med tørrhanskene mine da vi reiste ut til "MS Bandak", det var utrolig nok ikke kaldt men ble litt vått etter hvert. En av deltakerne (Morten Bjørn Larsen) tok ett artig bilde av meg fra dette dykket som du kan se i bilde serien under.

Vider brukte vi torsdagen til å utforske hus-revet og dets mange beboere. Under workshopen i fjor var kamuflasje rekene på hus-revet den store attraksjonen, men disse var dessverre ikke å finne i år. I stedet var det små søte kutlinger, dobbelt sugere, nakensnegler, blekksprut og andre små ting som ble be-hørlig fotografert av deltakerne. Torsdagen gav oss også en forelesning av Christian Skauge om makro fotografering og hva man kan finne på hus revet, det hele kombinert med visning av flotte bilder utelukket tatt på hus-revet. Vi tok og gruppe bildet denne dagen, der alle deltakerne var kledd opp i viking klær. Disse klærne var igjen etter det viking baserte bryllupet til Ørjan og Monica helgen før foto-workshopen.

Fredagen ble og brukt til å utforske hus-revet og dets innbyggere samt en tur bort på "Trollveggen" for å besøke en av årets nye "stjerner" en Rognkjeks som voktet en stor klase med gule egg for gyltefisker og innpåslitne undervannsfotografer, da været dessverre ikke tillot oss å reise ut med båt. Vi fikk og de to siste foredragene til Alex Mustard om kombinering av tilgjengelig lys og blits lys. Det var og en gjennomgang av bilder som vi ønsket å få kommentarer på hva som fungerte og hva som kan forbedres.

Lørdagen fikk vi igjen muligheten til en båttur og den ene turen gikk til "Stingray City" for vidvinkel fotografering av skater og natur. Resten av dagen ble brukt til å dykke på hus-revet og en av sluttende bilde fremvisning av deltakernes beste bilder fra uken. Lørdagen ble av sluttet med at regjerende verdensmester i undervannsfoto Espen Rekdal hadde en bildefremvisning med ett stort utvalg av fantastiske flotte bilder tatt langs hele Norske kysten, bilder som nok gav oss alle inspirasjon til å jobbe hardt videre med våres undervanns fotografering.

Alt i alt har dette været en fantastisk flott uke med godt selskap, nytt bekjentskap, inspirerende forelesninger, presentasjoner og ikke minst fantastisk dykking enten det var på vrak, natur dykk eller på ett hus-revet som aldri skuffer og alltid har en overraskelse eller to og by på.

Dette var en foto-workshop arrangert av Fotografit og Gulen Dive Resort, med foreleserne Alex Mustard, Christian Skauge og Espen Rekdal.

 Her er noen av bildene jeg tok under workshopen denne uken (klikk på bilden for å se de i stor strørrelse):